سه شنبه 22 خرداد 1397 | 12:55
ایجاد کارگروه های حقوق شهروندی در دانشگاه ها
نشست هم‌اندیشی نویسندگان حوزه حقوق شهروندی با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با ميزبانی دبيرخانه دائمی حقوق شهروندی در ستاد سازمان‌های مردم‌نهاد شهر تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه جامع سازمانهای مردم نهاد  منصور غلامی در این دیدار ضمن بیان اینکه حقوق شهروندی در ایران و روایات اسلامی و متون دینی وجود دارد افزود: ایران مهد تمدن تاریخی بوده است و بلوغ دانش و تمدن و مدنیت آثار برکاتی داشته است که حقوق شهروندی یکی از آنهاست.

وی افزود: دولت تدبیر و امید احیای حقوق شهروندی را در دستور کار خود قرارداده است و در همین راستا وزارت علوم می تواند کتابخانه ای مجازی برای این حوزه تعریف کند که بدون نیاز به فضاهای فیزیکی با امکان اتصال به یک سرور مطمئن زمینه دسترسی آحاد جامعه به کتاب های این حوزه را فراهم آورد .

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در دانشگاه‌ها گروه‌هایی ویژه حقوق شهروندی تشکیل شده است تا از این طریق این حقوق در جامعه دانشگاهی نهادینه شود؛ البته جامعه دانشگاهی باید تاثیر تربیتی این موضوع  را بر دانشجویان و بحث تحقیق، تالیف و انتشار کتب و مقالات این حوزه را مورد توجه قرار دهد تا از این طریق مردم از مزایای اطلاع‌رسانی حقوق شهروندی بهره‌مند شوند.

وی آغاز جشنواره پایان‌ نامه‌های دانشجویی حقوق شهروندی را امکان ‌پذیر دانست و اظهار کرد: با توجه به آثار اندک در این حوزه می‌توان این جشنواره را با همین بضاعت آغاز کنیم و انتظار داشته باشیم که در آینده برگزاری این جشنواره زمینه‌ ساز تولیدات دیگر شود. از سوی دیگر اعطای مجوز فصل نامه‌ های تخصصی این حوزه نیز می‌تواند پس از چاپ سه نسخه آن چنانچه استانداردهای لازم را رعایت کرده باشد محقق شود.

در ادامه نیز فریدون جعفری دستیار ویژه وزیر علوم در سخنانی گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای تحقق حقوق شهروندی از زمان تصدی پست دستیاری در وزارت علوم ارائه کرد و تعیین رابط حقوق شهروندی در تمام دانشگاه های کشور را مهمترین اقدام عملیاتی دانست و افزود :در دانشگاه‌های درجه یک این رابطین از میان معاونین دانشگاه انتخاب شده اند.

وی برگزاری دوره آموزشی حقوق شهروندی برای کارکنان ستاد متبوعه را دیگر اقدام کاربردی وزارت علوم عنوان و خاطرنشان کرد: برگزاری ملاقات های عمومی با مدیران و اختصاص یک روز در هفته برای این موضوع را از دیگر اقدامات وزارت علوم به منظور ارتباط دوسویه با جامعه مخاطب خود و شنیدن سخنان جامعه دانشگاهی اعلام کرد .

جعفری افزود: وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در بخش سازو کار اجرا و نظارت بر منشور حقوق شهروندی به عنوان یکی از سه وزارتخانه مورد نظر برای آشنایی بیشتر دانشجویان با آموزه های حقوق شهروندی تعیین گردیده است لذا وزیر علوم تحقیقات و فناوری به محض تصدی پست وزارت نسبت به انتصاب دستیار ویژه حقوق شهروندی اقدام نمودند که از زمان انتصاب ، اینجانب با ابلاغ منشور حقوق شهروندی و مصوبه شورای عالی اداری در خصوص حقوق شهروندی در نظام اداری ایران به دانشگاه های سراسر کشور سعی در جریان سازی در این خصوص داشته ام.

مدیر کل دفتر بازرسی عملکرد و رسیدگی به شکایات وزارت علوم ضمن بیان اینکه در خصوص حقوق شهروندی نیاز به پایش و بررسی و رصد در حوزه اجرا داریم، گفت : به منظور بررسی دقیق تر عملکرد نهادهای تابعه وزارت ، تمام دانشگاه ها را ملزم به تعیین رابط حقوق شهروندی نمودیم و تمامی دانشگاه ها در این خصوص اقدام نمودند.

تصویب واحدهای درسی حقوق شهروندی در دانشگاه‌

مونس کشاورز، دبیر کنکره بین‌المللی حقوق شهروندی نیز در ادامه این نشست با اشاره به مطالبات فعالان این حوزه گفت: وزارت علوم می‌تواند با برگزاری جشنواره پایان‌نامه‌های دانشجویی در این حوزه گام اساسی بردارد البته اکنون دبیرخانه با همکاری موسسه خانه‌ کتاب قرار است نخستین جایزه کتاب سال حقوق شهروندی را در سال جاری برگزار کند. از همین جهت جشنواره پایان‌نامه حقوق شهروندی نیز می‌تواند برگزار شود.

وی افزود: تصریح در فرایند اداری تصویب واحدهای درسی حقوق شهروندی در دانشگاه‌ها یکی دیگر از اقداماتی است که می‌تواند صورت بگیرد و حتی اگر امکان اصلی دروس اصلی وجود نداشت حقوق شهروندی می‌تواند به عنوان واحد درسی اختیاری در دانشگاه‌ها تدریس شود. همچنین تجهیز کتابخانه‌های دانشگاهی با منابع مرتبط با این حوزه اعم از ناشران دولتی و غیردولتی می‌تواند راهگشا باشد چراکه اکنون کتابخانه‌های دانشگاهی از این منابع خالی است.

به گفته رئیس انتشارات حقوق شهروندی، برگزاری همایش حوزه حقوق‌شهروندی در آموزش عالی نیز یکی دیگر از اقداماتی است که می‌تواند صورت بگیرد چرا که در این حوزه منابع مکتوب فراوانی وجود دارد که می‌تواند در بهینه‌سازی این حوزه موثر باشد. استفاده مطلوب از مربیان حقوق شهروندی نیز از دیگر فعالیت‌هایی است که می‌تواند توسط وزارت علوم حمایت شود.

محمد هاشمی، استاد حقوق نیز در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه شعار حقوق شهروندی در کشور ما مدتی است آغاز شده یادآور شد: باید تلاش کنیم تا این شعار به سمت شعور حرکت کند و لازمه آن برداشتن گام‌‌های اساسی در این حوزه است.وی ادامه داد: تاکنون با فعالیت‌های دبیرخانه دایمی حقوق شهروندی تلاش‌های خوبی در این زمینه صورت گرفته است و ما ذخیره‌های خوبی در این حوزه داریم. اما لازم است که همچنان متفکران و اندیشمندان جوان تدوین مقالات و کتاب در این حوزه را در دستور کار قرار دهند.هاشمی به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیشنهاد کرد تا با ظرفیت‌های پیش روی این وزارتخانه گام‌های اساسی در این حوزه بردارد.

وی تاکید کرد: وزارت علوم باید از جوانانی که در حوزه تولیدات مکتوب حقوق شهروندی فعالیت می‌کند حمایت کند تا این افراد بتوانند تولیدات مطلوبی را برای جامعه به ارمغان آورند.

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
سوال امنیتی
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.
18 + 1 = Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.